NOTÍCIES

Acord de Govern per Terrassa 2023-27

Ona Martínez: "Conscients de la nostra força, amb tota la modèstia però també amb tot l’orgull i tota la responsabilitat, sumem a una coalició de mirada molt àmplia que representa moltes sensibilitats i visions de la ciutat i que permetrà un govern fort i estable que garanteixi que els drets de les terrassenques i els terrassencs vagin a més i mai a menys"

En presentació pública el 16 de juny de 2023, Jordi Ballart Pastor, com a candidat a l’alcaldia de Terrassa de Tot per Terrassa, Ona Martínez Viñas, com a candidata a l’alcaldia de Terrassa d’Esquerra Republicana de Terrassa i Meritxell Lluís i Vall, com a candidata de Junts per Terrassa (en coalició amb Moviment d’Esquerres de Catalunya i Demòcrates de Catalunya), presenten aquest document com a ACORD DE GOVERN PER TERRASSA per al mandat 2023-27 com a rúbrica de consens.

Així va presentar el Pacte la portaveu republicana, Ona Martínez:

Ara fa quatre anys, Esquerra Republicana de Terrassa vam fer possible el canvi històric de govern a la ciutat. Ho vam fer perquè era necessari dir als qui havien governat sempre que hi havia possibilitats de dur a terme canvis reals al servei de la majoria social de la ciutat. Calien canvis no només en la gestió de l’administració i dels recursos, sinó en la manera de desenvolupar les polítiques que afecten la vida de la gent en tots els àmbits.  

Avui anunciem que renovem el pacte per a consolidar el canvi a la ciutat i afrontar la complexitat de l’avui, del futur immediat que es preveu complicat i amb aires freds d’amenaça de retrocés democràtic, i l’horitzó de la ciutat de les 250.000 persones, la ciutat que volem líder en qualitat de vida. 

Som persones de fermes conviccions republicanes que des de sempre i a tot arreu avancem cap a la justícia social tractant de donar resposta a les necessitats de la gent. La millora de les condicions de vida comença a la ciutat on vivim, treballem, ens relacionem i ens estimem. 

Som en política per ajudar a millorar la vida de les persones i construir una ciutat que garanteixi igualtat d’oportunitats, expectatives i un futur digne per a tothom. Que generi progrés social i no deixi ningú enrere. Que tingui uns bons serveis públics que permetin abordar els reptes que tenim, perquè som la millor eina per encarar els reptes de present i de futur a l’hora de construir una societat més lliure, justa, pròspera, sostenible i solidària. Ho fem amb un projecte clar i compartit de model de ciutat que ens permet modular i prioritzar accions en funció de les circumstàncies, sense perdre mai quins són els objectius i necessitats de la gent.

"Som en política per ajudar a millorar la vida de les persones i construir una ciutat que garanteixi igualtat d’oportunitats, expectatives i un futur digne per a tothom. Que generi progrés social i no deixi ningú enrere"

Aprofitem els aprenentatges i lideratges compartits per construir la mirada de present i futur que necessita Terrassa. Conscients de la nostra força, amb tota la modèstia però també amb tot l’orgull i tota la responsabilitat, sumem a una coalició de mirada molt àmplia que representa moltes sensibilitats i visions de la ciutat i que permetrà un govern fort i estable que garanteixi que els drets de les terrassenques i els terrassencs vagin a més i mai a menys. 

ERC Terrassa sabem d’on venim, on som i on volem anar. Sabem que la gestió del dia a dia és necessària, però que la construcció del futur és indispensable. Aquest mandat passat hem posat les bases dels canvis més difícils, d’aquells que només tenen efectes a mitjà i llarg termini, però que són en definitiva els que han de permetre que Terrassa avanci i faci el salt en qualitat de vida que anhela la gent de la nostra ciutat vinguin d’on vinguin, parlin el que parlin, resin a qui resin i estimin a qui estimin. 

"Conscients de la nostra força, amb tota la modèstia però també amb tot l’orgull i tota la responsabilitat, sumem a una coalició de mirada molt àmplia que representa moltes sensibilitats i visions de la ciutat i que permetrà un govern fort i estable que garanteixi que els drets de les terrassenques i els terrassencs vagin a més i mai a menys"

Aquest és un pacte basat exclusivament en un programa compartit. Com molt bé ha explicat el Jordi, és imprescindible que aquests cent primers dies consolidem les bases per a que d’aquí a final de mandat assolim els objectius que ens hem marcat a l’acord. 

Tenim clar el full de ruta que és el que ens uneix en aquest Acord i estem compromesos amb els valors que ens hi ha d’acompanyar.   

Les principals línies amb les que treballarem al proper govern de TOT PER TERRASSA, ESQUERRA REPUBLICANA DE TERRASSA i JUNTS PER TERRASSA són: 

  • L’agilització efectiva i la simplificació de l’administració.  
  • Una fiscalitat més justa i eficient. 
  • Més i millors estratègies per a promoure l’atracció de nou teixit empresarial. 
  • La creació de l’expedient únic administratiu. 
  • La  reindustrialització de Terrassa. 
  • Potenciar el comerç des d’una mira àmplia i transversal.  
  • Avançar cap a la Terrassa dels 15 minuts, regenerant espais de la ciutat i creant nous serveis dimensionats a la ciutat dels 250.000 habitants del 2030, nous centres sanitaris i nous centres educatius. 
  • Fer un seguiment acurat dels compromisos adquirits amb les  administracions supramunicipals per l’acompliment del calendari d’execució previst. 
  • Crear la Zona de Baixes Emissions, noves zones dins la ciutat on el protagonista no sigui únicament el cotxe i el Pla Director d’Arbrat Viari. 
  • Acabar l’Anella Verda i augmentar el nombre d’arbres als carrers i places de tots els districtes per a tenir refugis climàtics. 
  • Fer de les rieres de Terrassa un connector. Anunciem ara i avui la celebració d’un Ple extraordinari de la Dignitat per a retre homenatge a totes les famílies afectades per les riuades de 1962. 
  • Millorar la mobilitat urbana i interurbana de la ciutat. 
  • Incrementar el nombre d’aparcaments dissuasoris. 
  • Signar i aplicar el Pacte Local de l’Habitatge  
  • Millorar el servei de neteja viària i de recollida de residus. 
  • Millorar de la percepció de seguretat de Terrassa.  
  • De la mà de les entitats socials, reforçar la xarxa de protecció, atenció, acompanyament i apoderament de les persones que pitjor ho estan passant, amb especial atenció a l’atenció sociosanitària i a la salut mental en infància, joves i famílies. 
  • Augmentar els espais públics jugables a la ciutat. 
  • Avançar en un millor model de treball i tracte amb els animals domèstics. 
  • Potenciar al màxim la cultura i l’esport com a dos sectors transversals que milloren la qualitat de vida de les persones i aporten prosperitat, identitat i projecten la ciutat arreu.  
  • Millorar els equipaments esportius de la ciutat. 
  • Vetllar perquè el català sigui llengua d’integració i igualtat d’oportunitats per a tothom. 
  • Crear un nou model de comunicació audiovisual local. 

Tot plegat, amb una sola intenció, que Terrassa sigui l’orgull de totes i tots els veïns i veïnes. L’orgull terrassenc. 

GRÀCIES

 

Podeu llegir l'Acord de Govern presentat públicament al document adjunt.