HOLA, SOC L'ONA

Hola, soc l'Ona i soc terrassenca, com tu. Terrassa és la ciutat que m'ha vist néixer i créixer. És la ciutat on vaig estudiar, on jugava a bàsquet i des d'on vaig agafar el tren cada dia per anar a la uni i, més tard, a treballar. És la ciutat on, després d'un parèntesi curt, vaig decidir tornar sense dubtar-ho per fer-hi família, per fer-hi la vida. És la ciutat dels que m'han fet qui soc i, ara, també és la ciutat del meu fill. Terrassa és, en definitiva, la ciutat que estimo i, per això, vaig decidir fer el pas de presentar-me per ser-ne la primera alcaldessa.

Terrassa és això i molt més per a mi! Però deixa'm que t'expliqui una anècdota: quan em pregunten "Què et ve el cap quan penses en Terrassa?", jo sempre responc "les xemeneies!". Segurament pensaràs que és perquè formen part del nostre skyline i sí, però no només. Per mi les xemeneies són molt més Em vaig criar al barri del Segle XX, ple d'antigues fàbriques i les seves xemeneies. De fet, en tenia una literalment al pati de casa i, cada estiu, a les nits jugàvem amb els veïns a fet i amagar al seu voltant. Aquella torre majestuosa cap al cel que havia viscut de primera mà el so i el tràfec d'una fàbrica, ara veia com una colla de nens hi corrien al voltant riallers. Això sempre m'ha atrapat: inalterable al pas del temps, espectadora de tots els avenços. Han passat molts anys d'això i ara ja no hi jugo! Però la recordo i sé que vull construir una Terrassa on l'Eloi, el meu fill, pugui jugar-hi també algun dia i on tots els nens i nenes recordin les fàbriques que van dur Terrassa a ser punta de llança i vegin com s'han reconvertit en places, espais de joc, restaurants, universitats, museus, empreses... Que fan que puguem viure molt bé a la nostra ciutat. Això és el que vull: una Terrassa d'avantguarda, segura, neta i moderna, plena de zones verdes, sostenible i amb molt de futur.

I precisament per fer-la possible vaig decidir que volia posar-me al servei de la ciutat des de l'Ajuntament, on ara estic de regidora. La veritat és que la implicació política la duc amb mi des que tinc ús de raó -soc una mica idealista!-, però vaig estudiar Comunicació Audiovisual per la meva altra passió: soc una enamorada del cinema! I de les coses que més orgullosa em sento és d'haver treballat a uns quants rodatges cinematogràfics, cosa que em semblava impossible. Allà vaig descobrir la cruesa i duresa del que és ser un dels peons darrere les càmeres, amb horaris impossibles i sous inexistents, però també vaig enfrontar-me a reptes que em van fer créixer.

Ara, vull ser la teva alcaldessa. Vull treballar per una Terrassa encara més inclusiva, més universitària, més moderna, amb nova indústria, capdavantera en educació i en qualitat de vida. Aquesta ciutat té molt talent i, sobretot, té molta gent que creiem en ella. Cal explotar tot el seu potencial al màxim, i vull fer-ho acompanyant totes les persones que la fan avançar perquè puguin fer-la anar encara més enllà i fer-la una ciutat d'avantguarda. Som la Terrassa que no té por, la que no es resigna ni es posa límits. Som la Terrassa ambiciosa, la que somia. Som la Terrassa que avança!