Llista electoral 2023

Candidatura electoral d'ERC-AM a l'Ajuntament de Terrassa - 2023

  1. Ona Martínez Viñas
  2. Josep Forn Cadafalch
  3. Najima Oueld-Taher El Mansouri (ind)
  4. Santiago Martínez Illa (ind)
  5. Montserrat Font Fabra
  6. Alex Aranda Colorado (JR)
  7. Cristina Rey Cerpa (ind)
  8. Yuri Lázaro Giménez (ind)
  9. Sílvia Grau Fontanals
  10. Carles Llongueras Morera
  11. Mercè Espasa Cárdenas (JR)
  12. Ibi Sanneh Jawla (ind)
  13. Carme Gutiérrez López 
  14. Carles Codina Verdaguer
  15. Dolors Cantero Saiz (ind)
  16. Albert Gallardo Ferrand (JR)
  17. Sílvia Comellas Jofresa
  18. Sergi Castells Segura
  19. Maria Pilar Sierra Janeras
  20. Pau Hernández del Águila (JR)
  21. Montse Pujol Soler
  22. Joan Lluch Puig
  23. Anna Alòs Giménez
  24. Francesc Pallarols Rusca
  25. Amanda Parets García (JR)
  26. Isaac Albert Agut
  27. Xènia Albà Cantero

Suplents

  1. Cesc Poch Ros
  2. Carme Labòria Rojas (ind)
  3. Moussa El Hjiouej Bendaoud (JR)
  4. Montserrat Ibàñez Casabón (ind)
  5. Jordi Centelles Amela
  6. María Isabel Gregorio de la Encarnación
  7. Manel Vicent Martí Moncho 
  8. Cèlia Ros Gasset
  9. Màrius Massallé Bainad
  10. Teresa Ciurana Satlari

 

Aquestes són les presentacions dels primers integrants de la llista electoral:

1. ONA MARTÍNEZ VIÑAS – 30, BARRI DEL SEGLE XX  

Ona Martínez és l’actual primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Terrassa i està a càrrec de direcció, coordinació, seguiment i orientació estratègica de l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert, a més de les delegacions de les regidories de Serveis Econòmics, Organització i Recursos Humans, Gestió Tributària i Recaptació, Serveis Jurídics, Contractació, Patrimoni i Manteniment i Atenció Ciutadana. 

Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, però la seva inquietud i passió per la política va fer que després fes un màster en Comunicació Política i Institucional. Abans, però, va treballar en el món de l’audiovisual en projectes molt diversos.  

Actualment, lidera l’equip d’Esquerra Republicana de Terrassa i fa front a les properes eleccions per convertir-se en la primera alcaldessa de la ciutat. 

2. PEP FORN CADAFALCH – 59, LA MAURINA

Forn és llicenciat en Geografia amb un postgrau en Direcció i Gestió de Serveis. És conegut a Terrassa per ser l’actual regidor d’Economia social, Innovació, Universitats, Turisme i Projectes audiovisuals, però anteriorment, la seva trajectòria professional havia girat entorn a l’economia com a director de qualitat, innovació i atenció al client de Caixa Terrassa i com a responsable de col·laboracions amb entitats de l’obra social d’Unnim Caixa. 

Tot i estar especialitzat en el sector més econòmic, la seva vocació per l’activisme social i cultural sempre ha estat present. Amb 22 anys va ser vicepresident l’AVV de La Maurina. També va ser integrant fundador dels Minotaures de la Maurina, membre de Carnavalis -l’associació organitzadora del carnestoltes a Terrassa en el seus inicis-, i va estar president de la colla dels Minyons de Terrassa en dos períodes -entre el 1993 i el 1996 i entre el 2010 i el 2011-. 

3. NAJIMA OUELD-TAHER EL MANSOURI (IND) – 24, CA N’AURELL

Educadora infantil i, actualment, està acabant el Grau d’Educació Social. Va néixer a Terrassa i és filla d’immigrants del Rif, regió del nord del Marroc. Participa en l’Espai Terrassa Sense Racisme, va estar implicada al projecte de Passaport Edunauta a Terrassa i a l’equip de Mediació Cultural de l’OME, Oficina Municipal d’Escolarització, on va fer feina de la mà de tots els centres educatius de la ciutat. També va estar a l’Institut Escola Antoni Ubach on va desenvolupar tasques per a l’acompanyament i suport a joves en situació de vulnerabilitat, treballant en la inclusió i la involucració de les famílies en l’oci dels seus fills. 

Najima s’incorpora a la llista electoral d’Esquerra Republicana de Terrassa amb vocació de donar pas a tota una generació. Explica que des de ben petita escoltava el seu avi, qui li explicava històries del Rif i de les injustícies que van viure durant anys. Aquesta va ser la motivació que la va conduir a l’activisme, a lluitar per una vida justa i digna, per la igualtat de drets i les llibertats individuals i col·lectives. 

4. SANTIAGO MARTÍNEZ ILLA – 63, CA N’AURELL

En Santi Martínez va néixer a Terrassa entre els fogons del comerç familiar -la xurreria del Pont de la Mútua- on va treballar fins a graduar-se en Geografia a la UAB, especialitat que el va portar a exercir la docència en diversos instituts de la comarca fins al 2002 i a publicar diversos llibres, articles i materials didàctics. La seva trajectòria professional també ha passat per ocupacions tècniques i directives en els àmbits de l’educació i la cultura a la Diputació de Barcelona, a la Generalitat i, actualment, a l’Ajuntament de Terrassa. 

Redactor del llibre blanc de la cultura de la nostra ciutat, el nou membre de la llista assegura que, a més a més del món educatiu, també ha pogut esgarrapar temps per dedicar a l’activisme -ADENC, Sense Presses, Som Energia i Xarxa d’Economia Solidària (XES)- i a la música -tocant el saxo a les bandes de Matadepera i Terrassa i al grup Hernández i Fernández-. Assegura que intenta freqüentar l’oferta cultural i artística de la ciutat i escapar-se per viatjar i parlar en uns quants idiomes. 

5. MONTSERRAT FONT FABRA – 58, BARRI CA N’AURELL

Font és enginyera tècnica industrial i llicenciada en psicologia social. Ha estat la cap del Servei de Gestió d’Emergències de la Generalitat i s’ha encarregat de la gestió del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya. Tot i que va iniciar la seva carrera professional treballant per una empresa privada, aviat va descobrir la seva vocació de servei públic. Va passar 15 anys treballant a l’Ajuntament de Mataró com cap de llicències d’activitats i cap de protecció civil i riscos laborals. Al 2007 va començar com a funcionaria a la Generalitat, on va entomar el repte de planificació d’emergències per, després, passar a la vessant més operativa de les emergències, tasca per la qual se li va atorgar la medalla de bronze amb distintiu blau del Mossos. 

Aquest 2023 es va incorporar a l’Ajuntament com a regidora de Plans i Projectes, de l’Àrea de Presidència; Ciutadania i Convivència, Memòria Històrica i Drets Humans, adscrites a l’àrea de Drets Socials; i de Qualitat Democràtica, a Cicles de la Vida. 

6. ALEX JOSEP ARANDA COLORADO (JR) – 24, BARRI DE SAN PERE NORD 

Nascut al 1999 i crescut des d’aleshores al barri de Sant Pere Nord, l’Alex és el candidat del Jovent Republicà de Terrassa a les eleccions municipals del 2023.   

Graduat en Ciència política i Gestió pública a la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment treballa de cara al públic en el món del comerç.  No obstant, els darrers anys també ha estat vinculat a diferents clubs esportius de la ciutat com a formador de nens en el món del futbol de base.   

A nivell local, ha estat impulsor de diferents iniciatives socials i polítiques a partir de la seva implicació en el Jovent Republicà. Les seves arrels andaluses les porta per bandera i prova d’això és la seva formació i participació a Defender Andalucía, una organització que forma part d’Adelante Andalucía. Es presenta a les llistes electorals d’Esquerra Republicana a Terrassa per ser la veu del jovent a l’Ajuntament. 

7. CRISTINA REY CERPA (IND) – 47, CAN BOADA

Ella ha estat nadadora del Club Natació Terrassa de l’any 1982 fins al 1995. Al llarg de tots aquests anys va aconseguir diferents premis en campionats estatals i internacional. En categoria absoluta va formar part de l’equip estatal participant en Copes del Món, Europeus, Jocs del Mediterrani i les Olimpíades de Barcelona 1992. 

Rey és nascuda a Terrassa el 1976 i és provinent de família andalusa. És mare de dos fills adolescents i esportistes. Durant el curs escolar de primària, ha estat la delegada de pares de classe, amb l’objectiu de poder implicar-se més en els projectes escolars. A més, també ha sigut vicepresidenta esportiva de la Junta del Club Natació Terrassa durant 5 anys. 

Cristina és autònoma i té una empresa pròpia que han estès i fet créixer també amb una mirada social dins del sector. Un teixit econòmic i productiu fort és la millor de les polítiques socials per ser una ciutat capdavantera i d’oportunitats.

8. YURI LÁZARO GIMÉNEZ (IND) – 36, ROC BLANC

Graduat en Dret i Gestió i Administració Pública a la UB i va iniciar la seva trajectòria professional l’any 2006 en el sector de les emergències mèdiques. Ha desenvolupant diferents responsabilitats assistencials, de coordinació clínica i operativa, així com de gestió al Sistema d’Emergències Mèdiques. Ha combinat aquesta activitat professional i els estudis amb la docència, com a professor col·laborador de la UB, i la seva participació a la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències, de la qual és membre del comitè científic. 

A començaments de 2023, encoratjat pel llegat del seu avi, Apolo Giménez, va deixar les seves responsabilitats en gestió pública al SEM per iniciar una nova etapa com a assessor de govern de la Primera Tinença d’Alcaldia d’Economia, Finances, Serveis generals i Govern obert. Ara ho fa de la mà de la candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Terrassa, Ona Martínez, i fa un pas endavant per sumar-se a la seva llista per les pròximes eleccions municipals.

9. SÍLVIA GRAU FONTANALS – 61, BARRI D’ÈGARA

Terrassenca del 1962, va participar durant molts anys en l’Esplai de Ca N’Aurell. Humanista de formació acadèmica, i amant d’estudiar el comportament social i la seva posterior reflexió en les arts i en la història. Llegir i viatjar són les seves passions.

Professionalment és directora operativa a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya vetllant pel dret a l’habitatge. Feminista i d’esquerres, compromesa amb la defensa de les llibertats, la democràcia, i la independència del nostre poble. 

10. CARLES LLONGUERAS MORERA – 60, CENTRE

Cap Gros de l’any, Terrassenc de l’any i Premi Gorra Frígia 2022. Carles Llongueras és conegut a Terrassa per la seva implicació des de fa dècades en la vida associativa i cultural de la ciutat, ja sigui al capdavant d’una coral, tocant la gralla o fent de professor. Durant la transició va ajudar a la recuperació de les músiques populars que acompanyaven els primers castells de Minyons, el ball de bastoners, Treure Ball, el ball del Serrallonga i forma part del mític grup dels Ministrils del Raval. La seva veu i direcció també es farà sentir dins el moviment coral de Terrassa en les més diverses formacions, a més de posar-se a disposició des del primer dia al servei dels Cants per la Llibertat, en defensa de les persones represaliades políticament.